“OM Shanti” is een krachtige mantra die veel gebuikt wordt voor en na een yoga work-out. Maar wat betekend het nou eigenlijk?

“OM” is een heilige klank in het hindoeïsme, vaak beschouwd als het geluid van het universum zelf. Als we “OM” chanten, verbinden we ons met de diepe spirituele energieën van het universum.

“Shanti” betekent vrede in het Sanskriet. Door “Shanti” te chanten, roepen we innerlijke rust en vrede op, zowel voor onszelf als voor anderen om ons heen.

Dus wanneer we “OM Shanti” chanten, richten we ons op het brengen van harmonie, vrede en evenwicht in ons leven. Het is een manier om onze geest te kalmeren, onze gedachten te centreren en een gevoel van kalmte en sereniteit te cultiveren.

Het mooie van deze chant is dat je het kunt gebruiken als een meditatieve oefening, waarbij je je concentreert op de trillingen van de klanken en de intentie achter de woorden. Het kan je helpen om stress te verminderen, je geest te verhelderen en een gevoel van diepe vrede te ervaren.

Dus de volgende keer dat je behoefte hebt aan wat rust en kalmte, probeer dan eens “OM Shanti” te chanten en laat de vredige energieën je omarmen.

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *